Beljenje zob

You are here

Zakaj se odločiti za beljenje zob? Pravijo, da lep nasmeh odpira vsa vrata. Vaš nasmeh gotovo o vas pove več kot katera koli druga vaša lastnost. Je prva stvar, ki jo drugi opazijo na vas. Če je lep, vam daje samozavest in vpliva na komunikacijo z ljudmi okoli vas. Žal pa naravna barva zob ni vedno taka,  kot bi si jo želeli.

Predstavljajte si, kaj vse bi vam prinesel bel in bleščeč nasmeh! Beljenje zob lahko močno polepša vaš nasmeh in vpliva na vašo osebnost nasploh.

Na barvo zob vpliva veliko dejavnikov, od genetskih, procesa staranja, degenerativnih sprememb v razvoju zob, vpliva nekaterih zdravil (antibiotiki) v razvoju zob in številne razvade (uživanje kave, čaja, rdečega vina ter kajenje).

Morda ste že poskusili razne belilne zobne paste ali druge preparate, ki so dosegljivi v drogerijah, a rezultati niso bili zadovoljivi.

Če želite več, potem želite OPALESCENCE, ki mu zaupajo milijoni širom sveta. To je sistem za profesionalno beljenje zob, ki daje odlične in dolgotrajne rezultate. Glavna sestavina je karbamid peroksid, ki v procesu beljenja sprošča kisik. Ta prodira v sklenino in tako razbeli zabarvanost, pri tem pa ne poškoduje strukture zoba.

Beljenje zob lahko poteka na vec načinov: 

BELJENJE ZOB DOMA (HOME BLEACHING)

Beljenje zob domaBeljenje zob doma poteka tako, da najprejna osnovi odtisa naredimo individualno opornico iz umetne mase, ki je prilagojena vsakemu posamezniku. V to opornico zvečer nanesete belilni gel in jo namestite v usta, kot vam to določi zobozdravnik.Rezultati so vidni že po prvi noči, optimalno belino pa dosežemo v 7−10 dneh.

 

 

 

BELJENJE ZOB V ORDINACIJI (IN-OFFICE BLEACHING)

Beljenje zob v ordinaciji

Če želite učinek beljenja takoj, potem se lahko odločite zabeljenje zob v ordinaciji. Pri tem ustrezno zaščitimo vsa mehka tkiva, potem pa v 2 ali 3 zaporednih nanosih na zobe nanesemo belilno sredstvo, ki je močnejše koncentracije od gela za domačo uporabo. Za beljenje zob v ordinaciji uporabljamo Opalescence® Boost PF 40. Če je treba, se postopek v nekaj dneh ponovi, da dosežemo optimalen rezultat. 

 

OPOZORILA:

1. Pogoji za začetek beljenja so:

  • zdrava obzobna tkiva
  • očiščene mehke in trde zobne obloge (plak in zobni kamen)
  • saniran karies v ustni votlini

2. Belilni gel zalivk ne beli, zato je včasih potrebno zamenjati zalivke na beljenih zobeh z ustrezno svetlejšimi

3. Po beljenju zob lahko pride do prehodne prekomerne občutljivosti zob. V tem primeru vam zobe premažemo s preparatom za desenzibilizacijo.

4. Po beljenju ohranite bleščeč nasmeh z dobro ustno higieno in temeljitim čiščenjem takoj po vsakem vnosu obarvane hrane in napitkov. 

BELJENJE AVITALNIH ZOB (WALKING BLEACHING)

Avitalni zobje (predhodno zdravljeni) pogosto izgubijo svojo naravno barvo in potemnijo. V tem primeru je potrebno tako imenovano notranje beljenje zob. V zob vstavimo vložek z belilnim sredstvom (Opalescence® Endo) in ga začasno zapremo. Vložek v roku nekaj dni nekajkrat zamenjamo, da dosežemo želeno belino. Po beljenju je zob pripravljen za dokončno oskrbo.

Notranje beljenje avitalnih zob

 

Za več informacij nas pokličite na 040 515 426 ali nam pišite na elektronski naslov info@drbenko.si.